Filofax -pakkomielle

Kolme vuotta sitten törmäsin Pinterestissä minulle uuteen juttuun nimeltä filofaxing (tunnetaan myös nimellä planning, plannering). Ja rakastuin, pakko mielteisesti! 
Hankin ensimmäisen Filofaxin pari vuotta sitten. Päädyin ostamaan keskihintaisen Filofax personal Dominon värissä deep pink, koska halusin olla varma siitä että juttu toimii käytännössä ennenkuin laitan isoja summia rahaa unelmien planneriin. 

- - - - - - 

Three years ago I run into filofaxing (aka planning, plannering) on Pinterest. I totally fell in love! 
This is such an amazing hobby to have, it makes my every day little bit prettier. 
My very first Filofax is Domino personal in color deep pink. 

The greatest thing in this hobby is that there's full community of people sharing this hobby. You can spend as much time as you want, even be creative every day. You can haul your drawers full planner accessories and goodies and there are also planner meet ups where you can meet amazing people sharing your interest.
Itseasiassa olen käyttänyt kyseisen tyyppisiä kalentereita nuoruusvuosina ja tykkäsin niistä  jo silloin. Se mikä minut todella sai rakastumaan tähän juttuun on kauneus. Kyllä piristää kummasti arkipäivää, kun jokainen viikkoaukeama on koristeltu kauniisti. 
Olen myös aina ollut visuaaliseen muistiin tukeutuva ja tämän filofaxaamisen myötä olen todennut että sovitut menot pysyvät paremmin mielessä tällä tavalla, eli on tästä hyötyäkin. Harrastuksena tämä on siitä mukava, että vie aikaa juuri niin paljon kuin itse haluan ja kiireisenä arkenakin voi vähän näperellä ja olla luova. Kuten kaikista harrastuksista, saa tästäkin tehtyä melkoista "välineurheilua", mutta ihan yhtälailla tätä on mahdollista harrastaa myös ihan pienellä budjetilla. Plannereiden hinnat vaihtelevat merkistä ja materiaalista riippuen parista kymmenestä eurosta satoihin euroihin, joten jokainen varmasti löytää budjetilleen sopivan.

Koko jutusta muodostui minulle jonkin asteinen pakkomielle ja ihana luova harrastus. Askarteluhuone alkoi täyttymään sticky noteista, klemmareista, Project Life -korteista ja washiteipeistä. 
Planner -harrastajia on jo melkoinen yhteisö ja siihen liittyy paljon myös oheisjuttuja, kuten tarroja, koristeellisia klemmareita, kauniita kyniä yms. Paljon maailmalla järjestetään myös miittejä ja planner -tapahtumia. Tänä vuonna tämä harrastus on saanut vielä lisävahvistusta, sillä olen onnistunut löytämään Suomestakin oman pienen yhteisömme Planner Lovers Finland. Se on huippujuttu, sillä aikaisemmin minusta tuntui kuin olisin ainoa harrastaja Suomessa. 
Onneksi niin ei ole!Ei kommentteja