Mustaa ja valkoista, art journal layout JCC#45Kesä on päässyt hyvään vauhtiin ja sillä samalla vauhdilla mennäänkin jo heinäkuun Jehkotar Craft Challenge -haasteeseen. DT-työni haasteeseen tein bingoruudukosta inspiroituneena, koen nuo bingot erittäin inspiroiviksi, ne antavat niin paljon vaihtoehtoja. Tarkemmin näet bingoruudukon ja koko haasteen JCCn sivuilta

Valitsin ruudukostani riviksi mustavalkoinen-käsinpiirrettyä-art journal. 
Aukeaman pohjustin mustalla heavy gessolla, pallokuviot taustalla ovat Dina Wakleyn tissue paperia ja kukat, lehdet ja linnut ovat lehtileikkeitä arkistojeni kätköistä. 
Siinä on muuten vinkkini kaikille art journalin tekijöille, ennenkuin heitätte lehdet paperin kierrätykseen kannattaa niitä hieman silmäillä ja leikellä inspiroivat kuvat talteen. 

Tekstuuripasta on hieman läpikuultavaa Dreamweaver Empossing Paste -pastaa, pidän sen koostumuksessa koska se on todella helppo hallita sabluunassa ja pasta kuivuu hieman joustavaksi.
Pasta ei kuitenkaan sovellu kaikkeen, sillä se tosiaan on hieman läpi kuultavaa ohuesti levitettynä. 
Viimeistelin työn vielä akryylimaaliroiskeilla (Dina Wakley, väri Mineral) ja valkoisella geelikynällä. Valkosista geelikynistä pidän eniten Gelly Roll kynistä, sillä ne toimivat melkein minkälaisella pinnala vaan. Kukkien ympärillä oleva valkoinen varjostus on tehty Stabilon All kynällä, joka on mielestäni myös ihan ehdoton kynä mixed median tekemisessä, sillä se tarttuu niin hyvin kaikille pinnoille. 

Kerrottakoon vielä pieni salaisuus ja vinkki: Kirjoitin tuon keskellä olevan tekstin uudelleen kolmesti koska en ollut käsialaani tyytyväinen. Onneksi gesso on taustana hyvin armollista ja etenki tämä musta gesso peitti hyvin alla olevat epäonnistuneet versiot! Joten rohkeasti vain kokeilemaan, virheet voi aina peittää... ja jos ei voi niin niitä kannattaa korostaa! :) 

Ei kommentteja