Jehkotar Craft Challenge #22Taas on kuukausi vierähtänyt ja on aika JCC:n DT-työn. Tällä kertaa tein skräppileiskan yhdestä haasteen osasta inspiroituneena, eli valokuvasta. Löysin valokuva-arkistoista nämä hauskat kuvat vuosien takaa, kuvassa oleva nuori mies on sisarenpoikani ja ilmeet ovat vain niin ihanat että pakkohan ne oli leiskaan ikuistaa. 

- - - 

Again it's time for the new JCC-challenge, go and check it out here! 

This time I made scrapbook layout using one element of the challenge, photo (camera). I wanted to build layout for these adorable pics of my nephew. 

I started the project by picking up ephmera to fit the pics and the theme (camera) and after sketching out the layout I started to build the background (pencil, stamping, stone paste, distress oxide). This project was very fast to do but I'm quite happy about the result. 
Harvemmin tulee täällä blogissa jaettua sitä, miten lähden noita skräppileiskoja työstämään joten ajattelin asiasta muutaman sanasen tällä kertaa laittaa. 


Aloitan kokoamaan sivua yleensä yhdestä elementistä. Tällä kertaa haaste määritteli teeman (kamera) jonka ympärille lähdin sivua kokoamaan, etsin myös teemaan sopivat kuvat. Kuvia on onneksi paljon, koska minussa on hieman harrastelijavalokuvaajan vikaa (vaikkei se aina kuvien laadussa näy! :D ). 
Viimeaikoina ole tykästynyt valkoiseen sivupohjaan, koska se antaa hieman enemmän varaa leikkiä pikkuhärpäkkeillä (ephemera) ilman että sivusta tulee liian levoton. Kuvan pikkuhärpäkkeet valitsin väriskaalan mukaan, eli käytännössä pengon askarteluhuoneeni ylösalaisin löytääkseni kuviin tai teemaan sopivia koristeita ja muita juttuja. 

Kun olen mielestäni saanut sopivan määrän pikkuhärpäkkeitä kasaan, mietin hieman sommitelmaa. Kun olen sommitelmaan tyytyväinen, siirryn tekemään sivun pohjaa. Tällä kertaa aloitin piirtämällä lyijykynällä ympyrän johon keskitän työn valokuvat, sen jälkeen peitin alueen kirkkaalla gessolla että paperi kestäisi hieman paremmin leimamusteita ja vettä. 


Rangeri Archival ink on ihan suosikkini skräppäyksessä. Taustaleima on ostettu jostain askartelukirppikseltä ja on tosi monikäyttöinen, valmistajasta mulla ei ole mitään tietoa.

Seuraavaksi lisäsin leimalla ja kivipastalla elävyyttä pohjaan. Vinkkinä: kannattaa käyttää skärppileiskojen pohjassa leimasimia ilman akryylipalikkaa, näin leimakuvasta ei tule liian tarkka vaan hieman häipyy taustalle. 


Ruksit merkkaamassa kuvien sijaintia ja kallistusuuntaa, niin että pasta menee oikeaan kohtaan.

Rakastan Finnabairin kivipastoja! Myös tuo kasian sabluuna on yksi eniten käyteistä sabluunoistani.

Tässä vaiheessa pohja näyttää pelkältä sotkulta, mutta on upea sitten valmiissa työssä ;) Se on askartelussa parasta, mikään ei ole pilalla, lisäämällä "sotkua" saa lopullisesta työstä hienon!

Tekemisen flow vei minut mukanaan ja unohdin ottaa kuvat vaiheesta jossa lisäsin Distress oxide mustetta sivupohjaan... käytännössä siis levitin mustetta kankaan palalla sinne tänne  ja roiskin vettä päälle. Kun pohja on valmis, on aika lisätä kuvaan kaikki ne ihanat pikkuhärpäkkeet. 
Sitten vain liimailemaan!Taistelin pitkää tuon smile-kehyksen kanssa, lopulta päätin jättää sen kokonaan pois.
Toinen vinkki: käytä kirjaimia asetellessa viivoitinta niin saat kirjaimet suoraan ja välit tasaiseksi. Kiitos kun jaksoit lukea tänne asti! :) 

Työssä käytetty ephemera: MME on trend awesome mixed bag; Carpe Diem Reset Girl bits&pieces; Carpe Diem Posh bits&pieces; Dusty Attic page pebbles #3; Amy Tangerine Memento Alpha Green Puffy Thickers

Ei kommentteja