Fuse tool kokeiluja

Tämä postaus löytyy myös Anun putiikkien blogista.

Tämä fuse tool on minulle ihan uusi tuttavuus. Olen katsellut paljon diy videoita youtubesta ja ihastellut mitä kaikkea Fuse toolilla saa aikaan, mutta Suomesta tätä on ollu aika vaikeaa löytää. Nyt sain tilaisuuden testata Fuse toolia ja täytyy sanoa että olen tykästynyt.


Fuse toolin myyntipakkauksessa tulee mukana itse kolvi, kaksi terää (pyörivä ja leikkaava), metallinen viivain ja teline.
Fuse toolin toiminta perustuu lämpöön ja siihen että kolvin lämpö siirtyy rullaan ja rulla sulattaa muovin, näin voi tehdä esim. skräppialbumin muovitaskuihin pienempiä taskuja. 

Itse koen että Fuse toolin käytössä vain mielikuvitus on rajana. Työkalun käyttö vaatii hieman opettelua, mutta sitten kun oppii niin homma on aika helppoa. Kolvin lämpöä kannattaa kuitenkin varoa, sillä poltaa helposti itsensä tai sulattaa askartelupöydän pinnat. Itse suosittelen alustaksi esim. puista leikkuulautaa tai lämpöä kestävää lasilevyä. Fuse toolin oheistuotteissa on saatavilla tuotteelle tarkoitettuja alustoja. Mukana tulevat kaksi terää pyöritetään kiinni työkaluun, tämä kannattaa tehdä kuitenkin silloin kun laite on kylmä. Piikkimäisellä terällä voi leikata tai tehdä reikiä. Pyörämaisella terällä voi tehdä katkoviivaa ilman että muovi leikkautuu eli esim. taskuja tai ns. shakereitä.


Fuse toolille on olemassa omia muovitaskuja eri kokoisina mutta käytännössä mikä tahansa muoviin työkalua voi käyttää. Itse kokeilin sekä Fuse toolin omia taskuja että arkistointiin tarkoitettuja ohuempia kansiotaskuja.Molempiin Fuse toimii hyvin, toki ohuempi tasku on hieman haasteellinen hallita koska se hieman liukuu alta terän edellä. Skräppialbumitaskut taas toimivat tarkoitukseen mainiosti. Fuse toolilla pystyy myös esim. sulkemaan ihan tavallisia muovipusseja jne.


Ohuemmasta kansiotaskusta tein tällaisen shaker dashboardin plannerin väliin. Plannerin välissä tuo ohut muovi on hiukan näppärämpää koska se ei täytä yhtä yhtäpaljon planneria kuin paksumpi. Käytössä toki tuon ohjelmasta muovista tehty ei ole yhtä tukeva. Tarkemman ohjeistuksen Shaker Dashboardin tekemiseen, voit lukea Planner Lovers Finland -blogista.

Vahvemmasta muovista tein toisen taskun sekä plannerkoristeen. Noihin ihan pienempiin juttuihin suosittelen erityisesti noita Fusen omia muovitaskuja tai skräppialbumitaskuja, koska työstäminen on hieman helpompaa.

Tuo albumiaskartelu on minulla ollut viimeaikoina vähän tauolla mutta luulen että sekin saa nyt uutta puhtia Fuse toolista. Lisäksi tämä on myös hyvä työkalu taskukirjeiden tekemiseen, johon ajattelin tätä seuraavaksi kokeilla.

Ei kommentteja